علائم تجاری

جریمه نقدی و لغو امتیاز برای تهیه‌کنندگان آثار علمی تقلبی | دفتر حقوقی موکل

(1396/01/23) عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی با توجه به پیشنهاداتی که کمیسیون آموزش ارائه داده است، در کارگروه حقوق جزا مورد رسیدگی قرار می‎گیرد.

دفتر حقوقی موکل، ارائه دهنده خدمات حقوقی، وکالت کلیه امور حقوقی توسط وکیل پایه یک دادگستری تهران

محمدعلی پورمختار با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون اظهار کرد: لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی با توجه به پیشنهاداتی که کمیسیون آموزش ارائه داده است، در کارگروه حقوق جزا مورد رسیدگی قرار می‎گیرد.
وی ادامه داد: در لایحه پیشنهادی دولت که در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصویب شد، تهیه، عرضه یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، مقاله، طرح پژوهشی و همچنین تبلیغات انجام امور علمی و پژوهشی به‌عنوان جرم تلقی و برای تنبیه استفاده‌کنندگان این اسناد، جریمه نقدی از 36 تا 55 میلیون تومان و محرومیت از برخی حقوق اجتماعی و اخراج دانشجوی متخلف در نظر گرفته‌ شده است.
پورمختار تصریح کرد: همچنین در صورت احراز تخلف و تقلب در آثار علمی موسسه متخلف تعطیل و از ادامه فعالیت آن جلوگیری می‌شود و از طرفی برای اعضای هیات علمی در صورت تخلف بر اساس تصمیماتی که در هیات مربوطه گرفته می‏شود مجازات‎های انتظامی تعیین خواهد شد.
گفتنی است؛ این لایحه که به پیشنهاد وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در هیات وزیران تصویب شد، پس از تقدیم به مجلس هم اکنون در دستور کار کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به عنوان کمیسیون اصلی قرار گرفته است.
در ماده واحده این لایحه آمده است: هرگاه شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی بصورت حرفه ای به قصد انتفاع اقدام به تهیه، پیشنهاد تهیه، عرضه و یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایان نامه، مقاله، طرح پژوهشی، گزارش یا سایر آثار مکتوب و یا ضبط شده پژوهشی، علمی و یا هنری نماید و بداند و یا نوعا باید بداند که طرف تقاضا، قصد دارد کل اثر و یا بخش عمده ای از آن را برای کسب نمره، مدرک تحصیلی و یا هر امتیاز قانونی دیگری به نام خود به موسسات آموزشی و پژوهشی اعم از دولتی و غیر دولتی ارائه کند، در مرتبه اول به مجازات جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه هفت و واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت محکوم می‌شود. تعیین وظایف دستگاه‌ها در لایحه حمایت از کودکان بی‌سرپرست
پورمختار همچنین در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان اینکه در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست وظایف دستگاه‌ها به روشنی مشخص شده است، گفت: با تصویب نهایی این لایحه بخش عمده‌ای از مشکلات این گروه از کودکان رفع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه لایحه حمایت ازکودکان و نوجوانان به علت تعدد لوایح و طرح‌ها سال گذشته به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفت، گفت: امیدواریم درسال جاری نمایندگان کمیسیون قضایی با اولویت، بررسی این لایحه مهم و با اهمیت را در دستور کار قرار دهند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، افزود: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان ناظر بر حمایت همه‌جانبه و در ابعاد مختلف از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست است، ضمن اینکه مسئولیت‌ها و وظایفی را به طور مشخص برای دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط تعیین کرده است، بنابراین با تصویب نهایی این لایحه بخش عمده‌ای از نیازمندی‌های حمایتی کودکان رفع خواهد شد؛ البته ممکن است که برخی موارد طی سال‌های آینده به متن قانون حمایت از کودکان افزوده شود. وی با بیان اینکه دستگاه‌ها و کارشناسان مربوطه می‌توانند دیدگاه‌ها و نظرات خود را در بررسی این لایحه به مجلس ارایه کنند، تصریح کرد: کارشناسان و فعالان اجتماعی درحوزه مسائل کودک در صورت نیاز می‌توانند در بررسی و تصویب قانون حمایت از کودکان نظرات را دراختیار کمیسیون قضایی قرار دهند. این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در جامعیت بخشی وظایف نهادهای ذی‌ربط موثر است، افزود: باید با تصویب قانون در مجلس خلاءهای قانونی موجود در حوزه کودکان و نوجوانان را مرتفع کرد. عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مباحثی مانند کودکان بی‌سرپرست و یا فاقد سرپرست مشکلات بسیاری دارد، گفت: کودکانی که به دلایل مختلف مانند فوت و یا زندانی شدن، سرپرست خود را از دست می‌دهند متاسفانه دچار مشکلاتی می‌شوند که می‌توان با اجرای قانونی متقن از افزایش آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرد، ضمن اینکه لایحه ارسالی از سوی دولت مناسب بوده که امیدواریم در ماه‌های اولیه سال جاری این لایحه در مجلس تصویب شود.

لینک دین
تلگرام
اینستاگرام
الووکیل

ورود اعضا

برای دریافت خدمات حقوقی ثبت نام کنید