علائم تجاری

آشنایی با ثبت بین المللی اختراعات(pct)| دفتر حقوقی موکل

(PCT -Treaty Cooperation Patent) معاهده همکاری در ثبت اختراع

چنانچه متقاضیان ثبت اختراع، تابع یا ساکن یکی از کشورهای عضو PCT باشند، میتوانند اظهارنامه ثبت بین المللی اختراع را بر اساس مقررات این معاهده تسلیم نمایند. به این منظور شخص باید اظهارنامه بین المللی را به اداره ملی ثبت اختراع کشور خود یا به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی ارائه کند. اگر متقاضی تابع یا ساکن کشوری از اعضای یکی از معاهدات اختراعات منطقه های (مانند کنوانسیون اروپایی اختراعات) باشد و قوانین داخلی اجازه دهند، میتواند اظهارنامه ثبت بین المللی خود را به اداره ثبت اختراعات منطقهای ارائه دهد.

 برای مشاوره با ثبت اختراع با ما تماس حاصل فرمایید

در این اظهارنامه، متقاضی باید آن دسته از کشور یا کشورهای طرف قراردادِ PCT را تعیین نماید که خواهان حمایت از اختراع خود در آنها است. دفاتر دریافت کننده اظهارنامه بین المللی، یک نسخه از آن را نگهداری میکنند، نسخه ها به دفتر بین المللی و نسخه هایی نیز به مقام صلاحیتدار جستجوی بین الملل ارائه خواهد شد. درصورتیکه اظهارنامه بین المللی دارای شرایط لازم باشد، اظهارنامه اختراع ملی در کشورهای منتخب متقاضیِ عضوPCT تایید خواهد شد. به عبارت دیگر، اظهارنامه بین المللی از تاریخ تسلیم آن به اداره ملی در هر یک از کشورهای تعیین شده معتبر است و دارای اعتبار یک اظهارنامه ملی عادی خواهد بود.

اظهارنامه بین المللی اختراع به هر زبانی که اداره دریافت کننده قادر به پذیرش آن باشد، قابل ارائه خواهد بود. با این حال، ادارات دریافت کننده باید اظهارنامه را به زبانی بپذیرند، که هم زبان مورد قبول مقام صلاحیتدار جستجوی بین المللی (که باید جستجوی راهنمای ثبت اختراع بین المللی را انجام دهد باشد و هم، زبان نشر آگهی (یعنی یکی از زبانهایی که آگهی اظهارنامه ثبت بین المللی اختراع به آن زبان ها منتشر میشود.). زبان نشر آگهی شامل زبانهای: چینی، روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ژاپنی و اسپانیایی است. بنابراین اظهارنامه باید به زبانی ارائه شود که به ترجمه نیاز نداشته باشد.

چنانچه زبان اظهارنامه بین المللی مورد قبول مقام صلاحیتدار جستجوی بین المللی (که جستوجوی بین المللی را انجام میدهد) نباشد، اظهارنامه به زبان جستجوی بین المللی ترجمه میشود. اظهارنامه بین المللی تحت جستوجوی بین المللی قرار خواهد گرفت که جستجویی با کیفیت از مدارک پروانه اختراع و دیگر ادبیات فنی است.

فقط دفاتر ثبتی که از سوی مجمع اتحادیه PCT انتخاب شده باشند، صلاحیت جستجوی بین المللی را دارند. این انتخاب بر اساس عواملی چون امکانات و به ویژه نیروی انسانی کارآمد این ادارات صورت میگیرد تا کیفیت جستجو در سطح استانداردهای تعیین شده در PCT باقی بماند. در حال حاضر مقامات صلاحیتدار جستجو عبارتند از: اداره های ملی ثبت اختراع: استرالیا، اتریش، چین، ژاپن، کره جنوبی، فدراسیون روسیه، اسپانیا، سوئد، ایالات متحده آمریکا، اداره اروپایی ثبت اختراع فنلاند و کانادا.

نتایج جستوجو اغلب در ماه چهارم یا پنجم پس از ارائه اظهارنامه طی گزارشی در اختیار متقاضی و اداره بین المللی قرار میگیرد. در گزارش در باره ثبت اختراع اظهار نظر نمیشود، بلکه هدف عمده آن کشف سابقه افشای قبلی اختراع است. علاوه بر آن در این گزارش جدید بودن و گام ابتکاری اختراع مورد ادعا بررسی میشود. به این ترتیب، مفاد گزارش، مخترع را قادر میسازد که شانس خود را در ثبت اختراع در کشورهای تعیین شده ارزیابی کند. به عبارت دیگر، اگر گزارش جستجو رضایت بخش نباشد، متقاضی این فرصت را خواهد داشت که اظهارنامه خود را اصلاح کند یا قبل از انتشار آگهی آن را برگرداند. علاوه بر آن، گزارش به ادارات ثبتی که از امکانات فنی و کارمندان مجرب محرومند، کمک بسزایی در ارزیابی اختراعات مینماید. پس از 18 ماه از تاریخ حق تقدم، درصورتیکه متقاضی اظهارنامه خود را برنگردانده باشد، اظهارنامه به همراه گزارش جستجوی بین المللی، از سوی دفتر بین المللی منتشر میشود و دفتر آن را به دفاتر ثبت کشورهای منتخب ابلاغ میکند.

نشر بین المللی دارای آثار زیادی است که مهمترین آنها عبارتند از: افشای اختراع به مردم و همچنین نوع حمایت احتمالی از مخترع. نشر بین المللی به طور نظام مند برای کلیه اعضای معاهده ارسال میشود. دفتر بین المللی و مقامات صلاحیتدار جستوجوی بین المللی اجازه نخواهند داد که شخص یا مقامی قبل از نشر آگهی بین المللی، به اظهارنامه دسترسی پیدا کند، مگر اینکه از سوی متقاضی درخواست شده باشد. علاوه بر جستوجوی بین المللی، تحت نظام PCT متقاضی میتواند ادعای خود را تحت جستوجوی کاملتری با عنوان بررسی مقدماتی بین المللی قرار دهد.

این بررسی برخلاف جستوجوی بین المللی کاملاً اختیاری است و متقاضی پس از دریافت گزارش جستوجوی بین المللی در صورت تمایل و با پرداخت هزینه های مربوط میتواند بررسی مقدماتی درخواست نماید. بررسی کنندگان همان مقامات جستجوی بین المللی هستند و کار در این زمینه انجام میشود که اختراع ادعا شده دارای شرایط لازم برای ثبت هست یا خیر.

به عبارت دیگر، راهنمای ثبت اختراع اختراع ادعا شده از حیث جدید بودن، گام ابتکاری و قابلیت کاربرد صنعتی و آنچه در گزارش مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و مشخص میکند که اختراع قابل ثبت است یا خیر. متقاضی برای ثبت اختراع از طریق نظام PCT باید هزینه های زیر را پرداخت نماید

: 1  هزینه ارسال که متقاضی آن را برای خدمات اداره ملی پرداخت میکند. این هزینه به وسیله اداره دریافت کننده اظهارنامه تعیین میشود؛

2 هزینه جستوجوی بینالمللی؛

3 هزینه انتشار آگهی اظهارنامه ثبت بین المللی اختراع.

اگر متقاضی خواهان بررسی مقدماتی بین المللی باشد، باید هزینه مربوط و هزینه ملی مقرر شده در ادارات تعیین شده را پرداخت کند و براساس مقررات PCT ،درصورتیکه متقاضی تابع یا ساکن کشوری باشد که درآمد ملی سرانه آن کمتر از 300 دلار است، از تخفیف 75 درصدی در برخی هزینه ها برخوردار خواهد شد. ایران نیز شامل این تخفیف میگردد

.

 

لینک دین
تلگرام
اینستاگرام
الووکیل

ورود اعضا

برای دریافت خدمات حقوقی ثبت نام کنید