علائم تجاری

برخورد قضایی با شایعه‌پراکنی در فضای مجازی | دفتر حقوقی موکل

در روزهایی که استان خراسان رضوی شاهد وقــــوع زمیـــن لرزه بود سوءاستفاده‌گران بیکار ننشسته بودند و در فضای مجازی با شایعه پراکنی سعی در تشویش اذهان عمومی داشتند این در حالی است که شایعه پراکنی در فضای مجازی فقط مخصوص این اتفاق نبوده و هنگام بروز حوادث مختلف شایعه‌پراکنی نیز چاشنی آن می‌شد بر این اساس دستگاه قضایی با هشدار به افرادی که زمینه بروز تنش را از‌طریق فضای مجازی فراهم می‌کنند، نسبت به برخورد قضایی با افراد خاطی تاکید می‌کند.

دفتر حقوقی موکل، ارائه دهنده خدمات حقوقی، وکالت کلیه امور حقوقی توسط وکیل پایه یک دادگستری تهران

 تعقیب شایعه‌پراکنان زلزله اخیر خراسان رضوی

‌ این در حالی است که معاون دادستان مشهد از تعقیب و مجازات افرادی که در رابطه با زلزله اخیر به شایعه پراکنی اقدام می‌کنند، خبر می‌دهد.
  تعد‌ادی از صاحبان کانال‌های تلگرامی و سایت‌ها برای افزایش تعداد بازدید کنندگان‌ اقدام به ترویج شایعاتی در خصوص وضعیت زلزله‌زدگان، پیش‌بینی زلزله‌های بعدی و علت وقوع حادثه یا تحریف بیانیه‌های مراجع قانونی کردند که هیچ کدام واقعیت نداشته‌ و منجر به ایجاد نگرانی و اضطراب در مردم می‌شود و دادستانی  نيز با تعيين معاونت خاص و ويژه به شدت با این شایعه پراکنان برخورد می‌کند.
بر اساس ماده 18 قانون جرایم رایانه‌ای هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به‌وسیله سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با‌‌ همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، رأساً یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یادشده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان)، به حبس تا دو سال یا جزای نقدی  تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
فضای مجازی پدیده نوظهوری در جامعه ماست و ‌ فرهنگ‌سازی و آموزش های کافی در این زمینه اتفاق نیفتاده است به‌همین علت دادستانی با همکاری پلیس فتا و رصد مطالب منتشر شده در فضای مجازی در صورت مشاهده تخلف و جرم در این زمینه با متخلفان برخورد قانونی لازم را خواهد داشت.

نحوه برخورد با متخلفان فضای مجازی

راهکارهای قانونی در برخورد با جرایم و چالش‌های شبکه‌های اجتماعی افزایش یافته است.
امروزه‌ شبکه‌های اجتماعی با تاثیر بر سبک زندگی و الگوی بومی خانواده‌ها موجب گسترش سوء‌معاشرت‌ها، خشونت، انحرافات اخلاقی و سست شدن بنیان خانواده‌ها شده است.
با‌توجه به افزایش روزافزون کاربران فضای مجازی و عدم فرهنگ‌سازی صحیح در استفاده از امکانات این شبکه‌ها موجب شده تا تهدید‌های این تکنولوژی بیشتر از فرصت‌‌های آن باشد.

افزایش برخورد با جرایم شبکه‌های اجتماعی در جامعه

مطالعات نشان داده ‌که خانواده‌ها از طریق بالا بردن سطح آگاهی‌ها و نظارت عمیق‌تر بر جوانان  نقش موثری کنترل آسیب‌ها و معضلات این شبکه‌ها دارند.
نجفی در خصوص نحوه برخورد با متخلفان فضای مجازی تصریح می‌کند: با اجرای قوانین جاری و نیز اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه پلیس سایبری و تعمیق و تعامل بیشتر با پلیس بین‌الملل توانسته‌ایم در دستگیری متهمان در فضای مجازی موفق باشیم.
در قانون جرایم رایانه‌ای برای  اقداماتی نظیر عفت و اخلاق عمومی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب قوانینی در جهت حفظ حقوق بزه‌دیدگان تدابیر لازم اندیشیده شده است.
در این راستا علاوه با برخوردهای قانونی فرهنگ‌سازی نیز باید مد نظر قرار گیرد و شهروندان نیز در استفاده از فضای مجازی آداب و رسوم معاشرت‌ها و اخلاق بومی خود را در نظر بگیرند.
بسیاری از افراد بدون رعایت مسایل امنیتی خصوصی‌ترین اطلاعات خود را در تلفن همراه ذخیره می‌کنند و به نوعی دست بزهکار سایبری را در تعرض به حریم خصوصی باز‌می‌گذارند و به همین سادگی قربانی بزهکاران می‌شوند.

برخورد دستگاه قضایی استان لرستان با مجرمان فضای مجازی

پلیس فتا با رصد شبکه‌های اجتماعی، افرادی را که مرتکب جرایم کلاهبرداری، انتشار شایعات و تصاویر مستهجن، در فضای مجازی می‌شوند را به دستگاه قضایی معرفی می‌کند.
اینکه ما بخواهیم مانع استفاده مردم از شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی و ماهواره شویم، در واقع پاک کردن صورت‌ مسئله است و‌به‌‌جای آن باید درصدد رفع آسیب‌های آن‌ها در جامعه باشیم.‌
باید ببینیم کشورهای توسعه‌یافته و آن دسته از کشورهایی که آسیب‌های اجتماعی کمی دارند، چگونه با‌این شبکه‌های اجتماعی سازگار شده‌اند و بدون فیلترینگ و ایجاد محدودیت، از آسیب‌های آن جلوگیری کرده‌اند، زیرا شبکه‌های اجتماعی در کشور ما اعتیاد جوانان به فضای مجازی و افت تحصیلی دانشجویان را به همراه داشته در سایر کشورها چنین نبوده است.
امروز به‌ واسطه این شبکه‎های اجتماعی، دشمن قادر است به خلق‌ و خوی مردم ما، اعتقادات، خواسته‌ها و روحیات و میزان رضایتمندی آن‌ها از حکومت آگاهی پیدا کند و‌ این سبب نمی‌شود که ما  درها را به روی تکنولوژی ببندیم، بلکه باید یک چاره‌اندیشی علمی و اصولی در این رابطه داشته باشیم.
پلیس فتا اکنون در حال بررسی و رصد جرایم فضای مجازی است و ما به دستگاه قضایی اعلام کرده‌ایم که با افرادی که به‌ترویج شایعه، تهمت، انتشار تصاویر مستهجن، تخریب شخصیت‌ها و کلاهبرداری می‌پردازند، برخورد کند و به آن‌ها اخطار دهد و نیز برای آن‌ها تشکیل پرونده بدهد تا قبل از اینکه به مرحله خطرناکی برسد.
امروز شبکه‌های اجتماعی به خانه مردم راه پیداکرده و دیگر نمی‌توان به مقابله با آن پرداخت، بلکه باید خطرات آسیب‌های آن را به مردم گوشزد کنیم تا این شبکه‌ها را به‌ منزله حریم شخصی برای خود تلقی نکنند و بدانند که اطلاعات با نرم‌افزارهایی مانند واتس‌آپ و وایبر، همه اطلاعات خصوصی آن‌ها در اختیار سازندگان و طراحان آن‌که صهیونیستی هستند، قرار می‌گیرد.

لینک دین
تلگرام
اینستاگرام
الووکیل

ورود اعضا

برای دریافت خدمات حقوقی ثبت نام کنید